Wellington hal

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

  • 40 dkg ördöghal (vagy lazac, nyelvhal, lényeg, hogy tömör húsa legyen)
  • 4 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 közepes fej vöröshagyma
  • 1.5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 1 késhegynyi só
  • 1 db tojás (a tészta kenéséhez)

elkészítés

  1. A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
  3. A tésztához  egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk,  és kb. fél cm vastag  téglalapra nyújtjuk.
  4. Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük