Sütőben sült rántott hal

hozzávalók / 5 adag

  • 1 kg pangasius (5 szelet)
  • 4 db tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál só
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl napraforgó olaj

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. A tojást felverjük a sóval, borssal és a reszelt fokhagymával. Belemártjuk a halszeleteket, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  3. Kiolajozott tepsibe rakosgatjuk, és a tetejét még olajszóróval megspricceljük.
  4. 200 fokon sütjük 20 percet, és 5 percig még 220 fokon pirosra sütjük. Közben alkalmanként forgatjuk és spricceljük az olajjal. (Sütőtől függ.)
  5. Citrommal meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük