Citromos-vajas sült hal

hozzávalók / 4 adag

  • 800 g tőkehalfilé
  • 3 púpozott ek gluténmentes zabpehelyliszt (forgatáshoz)
  • 4 csipet himalája só
  • 2 ek olívaolaj
  • 140 g laktózmentes vaj
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 csokor petrezselyem

elkészítés

  1. A kedvenc fehér húsú halfilénket kockázzuk fel nagyobb darabokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, borssal.
  3. A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe.
  4. Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolajjal forrósítsunk fel. A forró serpenyőben pirítsuk meg a lisztbe forgatott haldarabok minden oldalát.
  5. Mikor a halak megpirultak, rátesszük a vajat.
  6. Mikor a vaj felolvadt, mehet hozzá a citrom reszelt héja és a citrom kifacsart leve is. 1-2 percet forraljuk.
  7. Óvatosan keverjük, a halak nehogy összetörjenek! Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Azzal is átforgatjuk, és fél perc múlva le is vehetjük a tűzről!
  8. Rizi-bizivel, rizzsel, krumplival, stb. tálalható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük