Egyre messzebb – II. Távdobó OB

Újból a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren gyűltek össze a távdobó verseny indulói, hogy most egy halak nélküli horgászversenyen mérjék össze tudásukat, ezúttal a távolság terén.

Második alkalommal jöttek össze a távdobás szerelmesei, hogy két kategóriában, – pontyfogó és feeder – kihozzák magukból, és a használt felszereléseikből a maximális dobástávolságot. A szabályrendszer keretein belül biztosított esélyegyenlőségen túl fizikum, technika, megfelelő bot és orsó, valamint zsinór szükséges ahhoz, hogy minél messzebb repüljön a súly.

A súly pedig repült… Újabb rekord dőlt meg, hiszen a leghosszabb távolságot a pontyfogóknál Fiola György jegyzi mostantól, 208, 22 méteres dobásával. A feeder kategóriában Jurkó Attila 194, 20 méterre suhintotta el a megtöltött feederkosarat. A nevezettek közül a pontyfogóknál 16 versenyző, míg a feederesknél 14 versenyző állt rajthoz.

Többen mindkét kategóriában próbára tették tudásukat. Úgy tűnik, hogy évről-évre nő az érdeklődés az új szakág iránt, bízunk benne, hogy a FIPS.e.d is fel fogja fedezni az ebben rejlő lehetőségeket, és egy nemzetközi megmérettetésre is sor kerülhet a közeljövőben. A MOHOSZ dolgozik az ügyön. Dr. Dérer István a MOHOSZ elnökhelyettese adta át a megérdemelt trófeákat, és gratulált a bajnokoknak. Jövőre még több nevezővel folytassuk ezt a nem mindennapi versenyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük